Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Rubriker

Oct 29, 2019

I veckans Tyngre Rubriker presenteras en ny permanent deltagare i panelen, Robin Fondberg. Robin är psykolog men arbetar som doktorand på KI. Vill du veta ännu mer så kan du lyssna på avsnitt 184 av Tyngre Träningssnack.

Ämnena denna vecka är en kass studie på skillnaderna mellan att träna före och efter...


Oct 22, 2019

En något desarmerad Tyngre Rubriker panel diskuterar tre olika rubriker i veckans avsnitt.

Först blir det den återkommande frågan kring damidrott och testosteron. En ny studie från Sverige har visat att mindre mängder testosteron har en positiv effekt på prestationsförmågan hos kvinnor men frågan är vilken...


Oct 15, 2019

I helgen sprang Kipchoge 42 195 meter på under två timmar med hjälp av en speciell bana, skor som överträffar alla tidigare skor och harar som byttes in och ut efterhand. Då detta avsnittet spelades in före Tyngre 8 så visste vi inte om i fall Kipchoge skulle lyckas eller inte men i början av det här avsnittet...


Oct 8, 2019

Denna vecka blir det fyra olika diskussioner i Tyngre Rubriker. Först en kortare notis om det senaste nobelpriset i medicin/fysiologi.

Efter det diskuterar vi avstängningen av löptränaren Alberto Salazar som under många år arbetat för Nike.

Sedan får du höra om de nya kostrekommendationerna som riktar sig mot...


Oct 1, 2019

I Tyngre Rubriker denna vecka får du höra om ytterligare en studie på extra protein vid konditionsträning. Upplägget var i princip identiskt med det i den förra studien som tagits upp i podcasten med resultatet blev inte det samma.

Efter det diskuteras människors evolution och om det eventuellt har påverkat...