Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Rubriker

Oct 29, 2017

Var går gränsen mellan att skriva nyheter i dagstidning och att bara använda nyheter som täckmantel så du kan göra reklam för din bok? Hur nära behöver en vetenskapsjournalist verkligen hålla sig till sanningen och vad man verkligen vet när det skrivs artiklar som framställs som vanliga nyhetsartiklar?...


Oct 22, 2017

Det är söndag och dags att titta tillbaka på veckan som har gått och intressanta rubriker kring träning, kost och hälsa.

Denna vecka diskuteras två studier, många felaktiga studier och behovet av intyg från sjukvården när barn ska få specialkost i skolan.

Medverkar i panelen gör som vanligt Jenny Ågren


Oct 15, 2017

Veckans avsnitt handlar om två vitt skilda saker. Först diskuteras rehabilitering och vad som är bäst när det gäller rehabilitering efter en större muskelskada.

Efter det kommer en lång diskussion kring fettlever och vad som kan tänkas orsaka det. Är det verkligen socker som är det stora problemet eller...


Oct 8, 2017

En av de coolaste studierna på länge har gått helt obemärkt förbi media men inte Tyngre Rubriker som i det här avsnittet diskuterar vad som händer om du för över tarmbakterier från friska normalviktiga personer till feta personer med metabola syndromet.

Utöver denna fråga så får du även veta vad som var...