Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Rubriker

Sep 30, 2017

Veckans Tyngre Rubriker fokuserar nästan uteslutande på vetenskapens värld och avsnittet om vardagsmotion. Det diskuteras varför inte fler Stockholmare cyklar till jobbet och vilka de eventuella vinsterna skulle vara i fall de som har en rimlig möjlighet att göra det faktiskt bestämmer sig för att börja.

Efter...


Sep 24, 2017

Det huvudsakliga temat för denna veckas avsnitt av Tyngre Rubriker är personer som får stor plats i media men som kanske inte alltid ger en helt korrekt bild av vetenskap eller vad vi faktiskt vet idag när det gäller nutrition och hälsa.

Först dissekeras allt för svepande uttalande kring näringslära och...


Sep 17, 2017

Tyngre Rubriker firar ett år i detta avsnitt som blandar rubriker både från TV, dagstidningar och internationell press.

Avsnittet börjar med att diskutera tv-serien Biggest Loser med fokus på denna säsong där man har tagit med "kändisar" med betydligt mindre övervikt än deltagarna i tidigare säsonger.

Efter...


Sep 10, 2017

Äntligen söndag och det är dags att lyssna på vad panelen i Tyngre Rubriker har att säga om veckan som har gått. Denna vecka diskuteras en ganska dålig studie på kolhydrater och fett som har fått ännu sämre rubriker i många tidningar.

Efter det flyttas fokus till hur man skulle kunna förebygga skador hos...


Sep 3, 2017

I det svåra femtionde avsnittet tar vi upp om man kan bli stor och stark med lätta vikter, om vegetarianism är kopplat till depression och om vi borde leva som på stenåldern.

Medverkar i panelen gör som vanligt Jenny Ågren, Caroline MellbergWille Valkeaoja & Jacob Papinniemi.

Hålltider

  • 00:19 briljant...