Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Rubriker

Nov 26, 2017

Vad vet vi om fysisk träning för barn och ungdomar? Är det verkligen bevisat att vi gör allting fel idag och vet vi dessutom vad vi borde köra istället för att minska på risken? En artikel i hockeymagasinet med många påståendens som självklara diskuteras på djupet i veckans Tyngre Rubriker.

Vi diskuterar...


Nov 19, 2017

En aningen desarmerad panel tar denna vecka hjälp av Daniel Berglind samtidigt som Jacob Papinniemi tar över taktpinnen i veckans avsnitt av Tyngre Rubriker.

Stockholm stad ska införa 60 minuters obligatorisk rörelse i skolan varje dag men har politikerna verkligen tänker igenom vad det är som de vill ska göras?...


Nov 12, 2017

I veckan som gått har det publicerats tre studier som har fått en del rubriker som är väldigt intressanta ur olika aspekter. Den ena rubriken är intressant eftersom den visar hur en usel studie kan få stor uppmärksamhet bara det passar med vad en större rörelse vill tro på.

Den andra studien handlar om...


Nov 5, 2017

Denna vecka diskuteras nya resultat från forskningen som utförs på deltagarna i Biggest Loser i USA. Vi kommenterar även nyheterna om en ny sportdryck som tydligen ska göra det möjligt att få i sig ännu mer kolhydrater för att sen avsluta med att kommentera den så kallade fetmaparadoxen där det påstås att...